keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Keskeneräisten laatikko

Mun ompelunurkasta löytyy tuo "ihana" keskeneräisten laatikko jonne hautautuu jos jonkinlaista ompelusta. Nyt alkaa laatikon reunat peittyä kasan alle, joten oli taas pakko pelastaa sieltä muutama keskeneräinen ja ommella loppuun. Mulla paha tapa leikata useampi saman koon vaate valmiiksi odottamaan ompelua ja sitten kesken urakan iskee väsymys koko touhuun ja viimeiset pääsevät lojumaan keskeneräisten laatikkoon.



 Nyt pelastin yllätyspussista tulleen Nosh:n kamerasta leikatun bodyn, josta puuttui enää päättelyt ja nepparit. Nepparit on vieläkin laittamatta, mutta lupaan hoitaa sen tänään! ;) Harmi kun body on kokoa 68, joten käyttäjä on jo kasvanut tämän koon ohi!

 Toinen pelastettu keskeneräinen on kokoa 62, olevat froteiset puolipotkarit. Näistäkin puuttui vain vyötäröresori, että paljosta näidenkään valmistuminen ei ollut kiinni! :D






sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Riivalit, Hippu ja Formulat...

Viikonloppuna ompelin 4 veelle formulapaidan, jonka kankaan poitsu itse valitsi muistaakseni Majapuulta. Pikkasen toi perusvaatteiden ompelu alkoi puuduttaa, joten ompelin paidan helmaan tähden piristystä tuomaan...

 
 
Käpysen Riivaleista tuli t-paidat 4 veelle ja ekaluokkalaiselle. Raportti riitti justiin kahteen paitaan kun hihat leikasin poikittain langan suuntaan. Eipä se ole käytössä haitannut...
 
 
PaaPiin Hippu päätyi kuopuksen 80 cm paidaksi. Kaavana OB:n Papana.
 



tiistai 15. syyskuuta 2015

Paitoja tarpeeseen ja torkkupeitto

Kaikilla pojilla on vajetta paidoissa ja niitä olen tässä nyt yrittänyt ommella. Ompelu on ollut liukuhihnatyötä ilman mitään ylimääräisiä kikkailuja. Kaivoin hyväksi havaitut peruskaavat käyttöön ja ryhdyin töihin.

Ekaluokkalaisella oli koulukuva johon tarvitsi ison pojan paidan. Yhdessä valittiin kankaat ja tämmöinen siitä tuli:


Herra 4 v:lle tein paidan Majapuun lohiksesta. Paita pääsi heti päälle Ti-Ti nalle konserttiin.

Kuopukselle ompelin Kangas Salongista ostamastani traktorikankaasta 80 cm paidan. Kovasti on vauhdikas ikä pikkumiehellä, joten kuvaaminen vähän haasteellista. Ylemmässä kuvassa kankaan väri lähempänä oikeaa.

 


Toinen paitakangas löytyi vanhoista varastoista, joka on PaaPiin kettukangas.
 
 

 
Tänään leikkikenttäreissulla otin kuvan torkkupeitosta, jonka ompelin kuopukselle ennen hänen syntymäänsä. Kauan olin säästänyt Selialta tilaamaani metsänhenget jerseytä kangas kaapissani, kun en keksinyt hyvää käyttökohdetta sille. Lopulta puolet raportista päätyi pikkuiseen torkkupeittoon jota on ahkerasti käytetty koko kulunut vuosi. Mitähän toisesta puolesta tekisin?!
 

sunnuntai 13. syyskuuta 2015

Kuulumisia ja vaippaprojekti

Kovasti on aikaa vierähtänyt kun viimeksi päivittelin ompeluksiani tänne blogiin! Ja myös paljon on tapahtunut tässä välissä.
Noin pari vuotta ehdin olla työelämässä mukana ja pojat kävivät perhepäivähoitajalla. Meillä oli niin hyvä tuuri, että saimme todella ihanan hoitajan lapsille ja näin ollen viihdyin itse myös töissä hyvin kun oli mahtavat työkaverit ja töissä ei tarvinnut huolehtia miten pojat hoidossa pärjäävät.

Sitten meille elokuussa 2014 syntyi pieni prinssi nro. 4, joka tätä kirjoittaessani on jo reilun vuoden ikäinen ihana taapero. Nyt vietän arkea kotosalla pienten poikien kanssa ja kuskaillen isompia poikia kouluun.

Ommellut olen tasaisesti koko ajan ja viimeaikainen projekti on ollut L-koon taskuvaipat kuopukselle. Kaava on muunnelma ostovaipoista ja kaikissa sisällä coolmax.